Активности

Идеи и визии за јавни простори

Идеи и визии за јавните простори, ѕидови и вертикали во Крива ПаланкаКрива Паланка изобилува со јавни простори, јавни површини и изложени ѕидови со и за графити и мурали и слични места кои се на удар на погледите на минувачите, а за жал се неуредени, запуштени а некогаш и полни со навредливи пораки и графити. Центар …

Идеи и визии за јавни простори Read More »

Меморандум за соработка

Центар за младински иницијативи ЦИК-ЦАК и Општина Крива Паланка потпишаа Меморандум за соработка со кој се продлабочува меѓусебното разбирање и соработка во областа на младинските прашања, како и сите области кои влијаат врз подобрување на квалитетот на живот на младите и воопшто сите граѓани во Општина Крива Паланка

Меѓународен ден на млади

По повод 12 Август, светскиот ден на младите, во петок оддржавме тркалезна маса на тема: Младите во Крива Паланка-состојби и предизвици, во рамките на проектот „Чекор поблиску“, финансиски поддржан од општина Крива Паланка. Воедно, се презентираа и резултатите од анкетниот прашалник за проблемите и потребите на младите од Крива Паланка.Ви посакуваме Среќен меѓународен ден на …

Меѓународен ден на млади Read More »

Решавање локални проблеми преку проекти

Организацијата Центар зa младински иницијативи од Крива Паланка, како дел од проектот Академија за проектен менаџмент (Project management academy), организираше дводневна работилница за зголемување на капацитетите на која млади луѓе од Крива Паланка имаа можност да ги научат основните вештини за решавање на локални проблеми преку проекти.На обуката учевствуваа 21 млади на возраст од 16-30 …

Решавање локални проблеми преку проекти Read More »